Search site


 

 

 

 

 

 

free counters

Total Liga - Cup: FC Bayern - 1. FC Köln 3:1 penali (0:0)

2010-07-31 20:42

https://www.fc-koeln.de/typo3temp/pics/70e0336f5d.jpg

Nogometaši Bayerna i Schalkea, aktualni njemački prvaci i doprvaci, igrat će u finalu LIGA total! Cupa, turnira koji se ovaj vikend održava na Veltins-Areni u Gelsenkirchenu... 

U polufinalnim utakmicama, koje su trajale 60 minuta, Schalke je najprije pobijedio HSV s 2-1, da bi Bayern u nastavku bio bolji od Kölna s 3-1 nakon izvođenja jedanaesteraca. U osnovnom dijelu dvoboja nije bilo pogodaka. 

Prvu je utakmicu obilježila premijera Realove legende Raula u dresu Schalkea. Španjolski velikan je imao dvije velike prilike, ali nije debi uspio okruniti pogotkom. Gol je zato postigao njegov bivši momčadski kolega iz madridskog Reala Ruud van Nistelrooy koji je već u šestoj minuti doveo HSV u vodstvo. Schalke je ipak u drugom poluvremenu uspio preokrenuti. 

Najprije je u 42. minuti izjednačio Brazilac Edu, da bi pobjedu domaćinu sedam minuta kasnije donio Jermaine Jones nakon dodavanja hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića. Naš je veznjak odradio svih 60 minuta za Schalke, dok je potencijalni hrvatski reprezentativac Mario Gavranović u igru ušao u 57. minuti umjesto Raula. U sastavu HSV-a nije bilo Mladena Petrića. 

Ivica Olić je kao kapetan predvodio Bayern u utakmici protiv Soldina Kölna, a na koncu je zabio i posljednji gol za klub iz Münchena s bijele točke. U skraćenom sustavu s tri serije za Bayern su pogađali i Andreas Ottl i Anatolij Timoščuk, dok je za Köln najprije promašio Martin Lanig, a potom je precizan bio Taner Yalcin. Olić i Danijel Pranjić su odigrali cijeli dvoboj za Bavarce, baš kao i Mato Jajalo za Soldin sastav. 

LIGA total! Cup, polufinale: 

Schalke – HSV 2-1 (Edu 42, Jones 49 / Van Nistelrooy 6) 
Bayern – Köln 0-0 (3-1 nakon jedanaesteraca).

Statistke:

FC Bayern - 1. FC Köln 3:1 penali (0:0)
FC Bayern Sattelmaier - Erb, Haas, Tymoshchuk, Contento - Ottl, Pranjic - Mujic (54. Sansone), Sosa, Olic - Hajdarovic (31. Demichelis)
1. FC Köln Mondragon - Brecko, Mohamad, Pezzoni, Salger - Lanig, Petit, Jajalo - Yalcin - Freis (54. Clemens), Novakovic (46. Ionita)
Sudac: Christian Fischer (Hemer)
Gledatelja 42.000
Golovi: Elfmeterschießen: 1:0 Ottl, Sattelmaier hält gegen Lanig, 2:0 Tymoshchuk, 2:1 Yalcin, 3:1 Olic
Žuti kartoni: - / -