Search site


 

 

 

 

 

 

free counters

Bundesliga: 1. FC Kaiserslautern - FC Bayern 2:0 (2:0)

2010-08-27 23:19

U petak je odigrana prva utakmica 2. kola njemačke Bundeslige. Kaiserslautern je kod kuće svladao Bayern sa 2-0, a pogotke su postigli hrvatski igrači Srđan Lakić i Ivo Iličević.

Nogometaši Kaiserslauterna priredili su veliko iznenađenje domaćom 2-0 pobjedom protiv Bayerna u 2. kolu Bundeslige, uz naslovne role hrvatskih igrača.

Ivo Iličević u 36. minuti je sjajnim pogotkom doveo domaćina u vodstvo, a samo minutu nakon toga je odlično asistirao kapetanu Kaiserslauterna Srđanu Lakiću koji je postavio konačnih 2-0.

Tako dvojica hrvatskih nogometaša zasluženo uživaju u prekrasnom početku sezone, kako osobnom, tako i klupskom. Naime, Kaiserslautern je u 1. kolu u gostima pobijedio Köln hrvatskog trenera Zvonimira Solde s 3-1, a i u tom dvoboju su hrvatskli igrači bili jedini strijelci za svoju momčad. Lakić je tada postigao dva pogotka, a Iličević jedan.

No, za Iličevića ipak nije baš sve bilo idilično u dvoboju protiv Bayerna, jer je u drugoj minuti sudačke nadoknade dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Prvi puta ga je sudac javno opomenuo u 39. minuti. Lakić je u domaćoj momčadi igrao do 78. minuti. Ivica Olić je u Bayernu igrao do 63. minute kada ga je zamijenio Kroos, a u istoj minuti je i Danijel Pranjić ušao u igru umjesto Contenta.

Prvu veliku priliku na utakmici imao je Bayern. Thomas Müller izbio je sam pred domaćeg vratara Sippela, a s lijeve strane imao je potpuno slobodne Ivicu Olića i Miroslava Klosea. No, umjesto da proigra bilo kojeg od njih dvojice, odlučio se na niski udarac, a lopta je odsjela tik kraj vratnice. Ivica Olić imao je u 33. minuti dobru priliku, ali je njegov udarac glavom iz blizine bio neprecizan.

Netom kasnije, u 36. minuti, Ivo Ilićević je izvrsnim pogotkom razgalio krcati stadion. Sjajno je opalio s više od 20 metara udaljenosti desnom nogom i topovski pogodio u lijevi kut Bayernovog golmana Butta. Još se radost domaćih navijača nije ni stišala, a uslijedila je nova erupcija oduševljenja već u sljedećoj, 37. minuti. Ovoga puta je Iličević bio asistent, odlično je proigrao kapetana Kaiserslauterna Srđana Lakića koji je preciznim udarcem u lijevi vratarev kut povećao vodstvo domaćih na 2-0 i upisao svoj već treći gol sezone u Bundesligi!

U nastavku je Bayern pokušao pritiskom doći do preokrata, ali bezuspješno. U 72. minuti, Pranjić se umalo upisao u strijlce. Iskosa s lijeve strane zavrnuo je loptu prema golu domaćina, činilo se da kani centrirati, ali je njegova lopta umalo završila u mreži.

Slike možete pogledati ovdje.

Statistike:

1. FC Kaiserslautern - FC Bayern 2:0 (2:0)
1. FC Kaiserslautern Sippel - Dick, Amedick, Rodnei, Jessen - Kirch, Bilek, Tiffert (90. Schulz), Iličević - Lakić (78. Hoffer), Nemec (53. Walch)
FC Bayern Butt - Lahm, Van Buyten, Badstuber, Contento (63. Pranjić) - Van Bommel, Schweinsteiger - Olić (64. Kroos), Müller, Ribéry - Klose (75. Gomez)
Klupa: Kraft, Ottl, Altintop, Tymoshchuk
Sudac: Florian Meyer (Burgdorf)
Gledatelji 49.700 (rasprodan)
Golovi: 1:0 Iličević (36.), 2:0 Lakić (37.)
Žuti karton:
- / Müller
2 žuta/crveni karton: Iličević (90.)

Video:

by: AdnaN55